Japanvin- Prinsessevin - Cissus striata

Japanvin- Prinsessevin - Cissus striata.

De stammer fra Brasillien, Chile.

Det er en klatreplante, hængeplante.
De kan blive stor ca 5 - 10 meter.
Det er en flereårig plante.

Temperaturen må helst ikke komme under 5°.
De vil gerne stå ved stue temperatur 18° - 25°.
De tåler ikke frost.

De vil gerne hænge / stå lyst og gerne i direkte sol.

De blomstre, med nogle små grønne blomster.
Hvorefter der komme nogle små sorte bær.
Som indeholder frø.

Jeg holder min let fugtig,
men den tåler ikke at stå med fødderne i vand.
Men det ses straks, at de er tørrer, da bladene vil hænger.

Gødning giver jeg dem ca. hver 14 dag, fra marts til sep.

Beskæring.
Dette gøres gerne om foråret, men jeg studser min når den bliver for lang.
det gør at planten bliver mere kraftig.
Og så kan du lave nye planter, af stiklingerne.

Formering.
Dette kan gøres via frø.
Men også ved stiklinger. De skal være omkring 10 - 15 cm. lange
De sættes ved ca. 18° - 25°
Sæt gerne en pose over.
Der går omkring 14 dage for dem at slå rod.
De kan enten sættes i vand eller i jord.

Problemer.
Spindemider, mellus.

Og det er ikke denne der laves te af,
det er Kineser te - Gynostemma pentaphyllum - Jiajulan te

For neden af siden kan du se, to små youtube video, om hvordan jeg tager stiklinger og også ved nedkrogning.


Herunder ses den jeg har.

IMG_0303


IMG_0304


IMG_0035


IMG_0033


IMG_0034


IMG_0039


IMG_0038


IMG_0036


På filmen herunder viser jeg hvordan, jeg tager stiklinger af Japanvin- Prinsessevin - Cissus striata.
Tyk på den hvide pil på billede, herunder.

Så prøv at se med.
Og kom endelig med input, til min youtubevideo.

Så send mig gerne en mail på mettemaud@me.com eller skriv på Disqus.


På filmen herunder viser jeg hvordan, jeg tager stiklinger ved nedkrogning af Japanvin- Prinsessevin - Cissus striata.
Tyk på den hvide pil på billede, herunder.

Så prøv at se med.
Og kom endelig med input, til min youtubevideo.

Så send mig gerne en mail på mettemaud@me.com eller skriv på Disqus.
blog comments powered by Disqus